Hľadať
Svet Isotra
12. januára 2024

Ako využiť pergolu na jeseň a v zime

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
214 prečítanie
Ako využiť pergolu na jeseň a v zime
Máte pocit, že do jari pergolu nevyužijete? Omyl, v pergole sa dá tráviť príjemný čas aj v jesenných alebo zimných mesiacoch. Ako na to?

Rolety a vykurovanie

Využívaniu pergoly na jeseň a v zime môže brániť nepriazeň počasia, vietor a zima. Pred dažďom sa ochránite ľahko: v bioklimatickej pergole stačí zaklopiť lamely v streche. Prefukovaniu vetra zabránite pomocou zásten, roliet alebo žalúzií.

Pergoly ARTOSI majú priamo možnosť zabudovania screenových roliet alebo vonkajších žalúzií. Fúka vám na záhrade naozaj veľa? Rolety Veranda odolajú vetru až do rýchlosti 140 km/h. Keď sa ochladí, zábrana proti vetru nemusí stačiť. Kreslá a iné posedenie môžete vybaviť teplými dekami a keď je potrebné prikúriť, dá sa pergola vybaviť infražiaričom. Tepelné žiariče poskytujú príjemné, sálavé teplo a sú k dispozícii v rôznych typoch, veľkostiach aj zdrojoch tepla (najčastejšie sú elektrické, ale existujú aj plynové).

Zahrejú vás aj teplé nápoje alebo občerstvenie pripravené vo vonkajšej kuchyni. Zimné grilovanie, keď všade okolo leží sneh, má nezameniteľnú atmosféru a grilované pochúťky v zime chutia dvojnásobne.

Popoludňajšia káva alebo pracovný kút

Pokiaľ si do pergoly privediete elektrinu a pripojenie k internetu, nič vám nebráni urobiť si z nej štýlovú pracovňu, podobne ako zo zimnej záhrady.

Nemáte prácu, ktorá by išla robiť z domu? Potom môžete zateplenú pergolu využívať na oddych, na pozorovanie jesennej a zimnej prírody v záhrade alebo ako priestor pre návštevy. V pergole môžete hrať stolné hry alebo prevádzkovať športy ako stolný tenis, stolný futbal, kolky či šípky.

Záhradné zázemie

Záhrada vás v zime až tak neláka? Aj v takom prípade existuje pre pergolu zimné využitie: premeňte ju na záhradné zázemie. V pergole, pri ktorej zakryjete bočné steny, môžete v suchu a chránený pred vplyvmi počasia skladovať záhradný nábytok alebo náradie, prípadne uchovávať zazimované hrantíky s rastlinami.

Ing. Aneta Paroulková

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
214 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
214 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.