Hľadať
Dom a záhrada

Ako dokonale zatieniť zimnú záhradu? Objavte kúzlo roliet

Ing. Kateřina Jelenová
2 min.
1176 prečítanie
Ako dokonale zatieniť zimnú záhradu? Objavte kúzlo roliet
Je málo priestorov, v ktorých si pripadáte, ako keby ste sedeli vo vnútri a zároveň vonku. Takým geniálnym priestorom je bezpochyby zimná záhrada.

Aj keď sa v zimnej záhrade ľahko schováte pred vonkajším svetom, slnečné lúče si vždy skulinku nájdu. Ako to zariadiť, aby na vás nesvietilo a v zimnej záhrade nebolo príliš veľké horúco?

Takú úlohu hravo zvládnu rolety.

Rolety perfektne zatienia zimnú záhradu a pergolu

Hlavnou funkciou roliet je zabrániť vstupu slnečných lúčov do interiéru ešte skôr, ako sa dotknú sklenenej plochy okien. Vďaka vodiacim lištám svetlo neprenikne do interiéru ani po stranách okna. Rolety navyše chránia váš nábytok pred vyblednutím a tvoria nezanedbateľnú súčasť vašej zimnej záhrady – sú totiž skvelým dizajnovým doplnkom.

Na rolety sa môžete spoľahnúť v priebehu celého roka

Rolety sú šikovným pomocníkom, na ktorého sa môžete spoľahnúť v priebehu celého roka. Ich veľkou výhodou je, že zabraňujú akumulácii tepla v interiéri. Medzi sklom a látkou rolety je dostatočný priestor, takže vzduch lepšie cirkuluje a teplo sa zbytočne nehromadí. Roletu môžete nainštalovať na akýkoľvek typ nielen zimnej záhrady, ale aj pergoly. Materiál rolety je vyrobený z kvalitného a odolného materiálu, ktorý je nehrdzavejúci a poradí si aj s nepriaznivým počasím, či je prudké slnko, silný vietor alebo husto sneží.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Zipsový systém – čerstvá technologická novinka

Látka rolety musí byť vyrobená z veľmi kvalitného materiálu a navrhnutá tak, aby bez problémov zvládala všetky funkcie, ktoré roleta má mať. Najmä u starších typov roliet sa skôr mohlo stať, že látka z vodiacej lišty vykĺzla a roleta sa sama vytiahla hore.

V spoločnosti ISOTRA sme našli spôsob, ako situáciám, kedy sa roleta sama vytiahne, predchádzať. V našej ponuke teraz nájdete roletu HRV08-ZIP, ktorá je vybavená technológiou zipsového systému.

Zipsový systém zaistí, že látka zostane dlhšie napnutá v každej polohe dolného profilu a zabraňuje tak vykĺznutiu látky z vodiacej lišty. Látka je z každej strany opatrená zipsom, ktorý s látkou navyše môžete manipulovať vo viacerých smeroch - možno ju sťahovať zo strán, zospodu aj zhora.

Ing. Kateřina Jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
1176 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
1176 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.