Hľadať
Sezónne témy
25. novembra 2022

Užite si advent aj bez adventných trhov

Ing. Kateřina Jelenová
3 min.
510 prečítanie
Užite si advent aj bez adventných trhov
Nenechajte sa otráviť: advent je možné si užiť aj doma alebo na záhrade.

Adventná výzdoba

Obdobie adventu, štyri nedele, počas ktorých sa čaká na Vianoce, začína vždy v nedeľu, ktorá je najbližšia 30. novembra. Tento rok prvá adventná nedeľa, ktorá je zároveň začiatkom kresťanského liturgického roka, pripadá na 27. novembra. V roku 2023 nastane dokonca 26. novembra, teda v najskorší možný deň.

V októbri sme si ukazovali, ako vyrobiť jesenný veniec na dvere. Návod môžete využiť aj na adventnú dekoráciu – veniec zo zelených vetvičiek alebo sklenených ozdôb sa hodí na ozdobu dverí i sviatočného stola. Pokiaľ budete vyrábať skutočný adventný veniec so sviečkami, ktoré plánujete zapaľovať, nezabudnite ich umiestniť na bezpečnostné kovové bodce a aj tak majte zapálený veniec neustále na očiach – býva častým rizikom vzniku požiaru.

Advent na záhrade

Nemôžete si dať zvarák na adventných trhoch? Urobte si malý adventný kútik napríklad na záhrade v pergole: bude vám v nej príjemne a nemusíte hľadieť na hodinky, keď ju vybavíte kúrením a osvetlením. Namiesto halloweenskej party môžete usporiadať aj adventné posedenie s teplými nápojmi a cukrovinkami.

Pohodový advent bez nervov

Pre mnohých z nás je advent príjemným obdobím pestrej svetelnej výzdoby, hrajúcich kolied a vône vianočných cukroviniek. Mnoho ďalších ale advent ani vianočné obdobie nemá príliš v obľube – niekomu sa s ním spájajú nepríjemné zážitky, pre veľa iných ide skrátka o príliš veľký zhon a nároky (vlastné aj okolia). Existujú ale spôsoby, ako si advent spríjemniť – či už Vianoce naozaj nemáte radi, alebo sa „len“ necháte každoročne zomlieť nároky okolia a sviatočnými rutinami.

Nadchádzajúca zima je náročné obdobie – málo denného svetla a hektický koniec roka. Odpútajte od toho svoje myšlienky napríklad výberom alebo výrobou diára na budúci rok.

Ing. Kateřina Jelenová

Najnovšie

Svet Isotra
8. októbra 2024

Naše výrobky a bezpečnosť detí

Ing. Kateřina Jelenová
Naše výrobky a bezpečnosť detí
510 prečítanie
Naše výrobky a bezpečnosť detí
Deti sú radosť aj starosť a predovšetkým to najdôležitejšie na svete. Sledujeme ich pokroky, ako s radosťou a zvedavosťou objavujú svet a skúšajú nové veci. Bežné vybavenie domácnosti, spotrebiče aj žalúzie a rolety môžu byť pre dieťa nebezpečné. Buďte predvídaví a svoj byt zabezpečte. My vám s tým pomôžeme.
Dom a záhrada
6. októbra 2024

Pripravte si bylinky na zimu

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
510 prečítanie
Pripravte si bylinky na zimu
Už ste zožali prácne vypestované ovocie, ale stále neviete, čo si počať s bylinkami? Poradíme vám, ako ich pripraviť na zimu.