Hľadať
Sezónne témy

Halloween na záhrade

Ing. Kateřina Jelenová
2 min.
1010 prečítanie
Halloween na záhrade
Blíži sa Halloween a čím ďalej viac rodín ho oslavuje aj u nás. Dôvod je jednoduchý: predovšetkým pre deti je zaujímavejší a vizuálne atraktívnejší ako tradičné Dušičky. Prečo tento rok neskúsiť zábavnú záhradnú oslavu Halloweenu?

Halloween v pergole: záhradné párty a hry pre deti i dospelých

Pravidlá halloweenskej party sú jednoduché: všetko zladené do oranžovej a čiernej, ako dekorácia tekvice, kostry, múmie, duchovia, pavúky a netopiere. Do pergoly pripravte pre istotu aj vhodné vykurovacie teleso, aby účastníkom oslavy nebola zima, a potom môže začať zábava.

Medzi tradičné hry patrí lovenie jablka bez pomoci rúk z umývadla naplneného vodou, omotávanie jedného člena tímu toaletným papierom ako múmie alebo hľadanie sladkostí po záhrade, ako sa na Veľkú noc hľadajú schované čokoládové vajíčka. Halloweensku podobu môžete dať aj iným tradičným hrám z detských osláv, ako je tancovanie s (oranžovým) balónikom priviazaným k nohe s úlohou navzájom si balóniky zničiť, ochutnávanie tajnej dobroty so zaviazanými očami, kolky (zhadzované guľou namaľovanou ako tekvica) a mnoho ďalších. Všetky deti bude určite baviť halloweenska bojovka alebo stopovačka.

Pokiaľ čakáte naozaj bezcitných návštevníkov, zaveste na pergolu obesencov alebo smrtku s kosou!

Halloweenské občerstvenie: pripravte čo najdesivejšie pokrmy

Pohostenie na večierok býva obvykle čo najkrajšie a najchutnejšie. Pri občerstvení na oslavu Halloweenu sa ale snažíme naopak šokovať - ​​a možno aj trochu znechutiť. Popustite uzdu fantázii, prípadne zapátrajte na internete a nechajte slávnostnú tabuľu hemžiť sa červami (želé), múmiami (párky zamotané v prúžkoch lístkového cesta) a odrezanými prstami (sušienky vytvarované ako prsty s rozšírenými kĺbmi a mandľou namiesto nechtu).

Zaobstarajte si strašidelné vykrájače a upečte na Halloween tematické perníčky alebo čajové sušienky. Zapráši sa po nich!

Dekorácie na Halloween

Jesenný veniec naladí na halloweensku oslavu všetkých návštevníkov. Pokračovať môžete halloweenskymi tekvicami, vydlabanými a vyrezanými do desivých tvárí, ohlas budú mať určite však aj stredoeurópske zvieratká a dekorácie z gaštanov.

Ing. Kateřina Jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
1010 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
1010 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.