Hľadať
Svet Isotra
13. júla 2022

Výhody bioklimatickej pergoly, ktoré si na prvý pohľad neuvedomíte

Ing. Aneta Paroulková
3 min.
882 prečítanie
Výhody bioklimatickej pergoly, ktoré si na prvý pohľad neuvedomíte
Aký prístrešok na záhradu? Hliníková bioklimatická pergola má množstvo jedinečných vlastností, ktoré dokážu pobyt na terase spríjemniť.

Jednoduché prispôsobenie vašim podmienkam a potrebám

Na záhrade môžete mať napríklad altánok, drevenú konštrukciu alebo záhradný domček. Všetky stavby záhradu opticky aj funkčne rozdelia. Bioklimatickú pergolu si ale môžete naplánovať presne na mieru budúcemu využitiu. Minimálna šírka je jeden meter, maximálna dĺžka potom sedem metrov. Stojky pergoly pritom môžu stáť až o jeden meter mimo roh. Zmestíte sa teda naozaj prakticky všade.

Pobyt na záhrade napriek dažďu a vetru

Začína pršať? S bioklimatickou pergolou nemusíte hneď baliť a ponáhľať sa domov. Stačí zaklopiť lamely v streche pergoly a počkať, až sa dáždik preženie.

Dažďová voda pritom steká stojkami.                                                                                                                                                                              

Ani vietor vás nemusí zo záhrady vyhnať. Pokiaľ stojí pergola pri dome, priľahlá stena pomôže, aby v nej neprefukovalo. V prípade, že to nestačí, alebo pri samostatne stojacej pergole môžete jej steny osadiť screenovými roletami. Pergola Artosi je na ne špeciálne pripravená. Steny bioklimatickej pergoly sa dajú dokonca zatieniť aj vonkajšími žalúziami.

Jednoduchá údržba a odolnosť poveternostným podmienkam

Drevené stavby sa musia natierať, impregnovať a ošetrovať proti škodcom. Dá veľa práce, aby stále vyzerali dobre. Starostlivosť o hliníkovú pergolu je jednoduchá a nezaberie takmer žiadny čas. Hliník sa ľahko čistí, nehrdzavie, dlho vydrží a farbu konštrukcie si môžete vybrať zo vzorkovníka RAL.

Relaxácia a pohoda pri pobyte v prírode

V pergole si môžete čítať, odpočívať a tráviť čas s rodinou. Alebo v nej usporiadať letné záhradné párty. V lete potom môžete vonku tráviť takmer celý deň – záhrada a pergola budú hrať rolu kuchyne, kúpeľne aj pracovne. Zaujíma vás, ako na to? Viac sa dočítate v našom článku.

Ing. Aneta Paroulková

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
882 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
882 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.