Hľadať
Dom a záhrada
8. apríla 2024

Vonkajšia roleta Vivera

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
40 prečítanie
Vonkajšia roleta Vivera
Vonkajšie rolety prinášajú vysoký stupeň tepelnej aj hlukovej izolácie a zároveň esteticky dopĺňajú budovu. Poznáte model Vivera, ktorý umožňuje dokonca integráciu siete proti hmyzu?

Vonkajšie rolety s plastovými alebo hliníkovými lamelami?

Hliníkové lamely plnené PUR penou sú odolnejšie a v priebehu času pôsobením slnka a mrazu nevyblednú. Lepšie vzdorujú extrémnym výkyvom počasia, napríklad poškodeniu krúpami, a je ťažšie ich prekonať pri pokuse o vlámanie. Vyššia kvalita však znamená aj vyššiu cenu. Rolety Vivera poskytujú možnosť voľby z oboch materiálov.

Výhody vonkajšej rolety Vivera

V lete môžu byť útoky vonkajšieho hmyzu nielen nepríjemné, ale aj nebezpečné. Seba aj svojich blízkych môžete ochrániť sieťou proti hmyzu – a ak plánujete obstaranie vonkajších roliet, môžete vyriešiť dva problémy počas jedinej montáže. V prípade, že sa stretávate s tepelnými stratami, vám vonkajšie rolety môžu pomôcť aj tu. Nie je navyše nutné ich sťahovať pásikom či kľukou, k dispozícii je aj pohodlné elektrické ovládanie.

Prednosti vonkajších roliet v kocke

  • umožňujú vysoký stupeň zatienenia
  • je možné tieniť a zároveň vetrať
  • zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti okien (v zime udržujú teplo vo vnútri, v lete ho naopak odrážajú)
  • znižujú hladinu hluku
  • zvyšujú bezpečnosť objektu

Vonkajšie rolety na balkón alebo na terasu

Ako zatienenie a tepelná izolácia okien fungujú vonkajšie rolety skvele, ale ideálne dokážu ochrániť aj balkónové dvere či francúzske okno na záhradu alebo terasu. Maximálna garantovaná plocha roliet Vivera je 8,5 m2, v prípade kombinácie Vivera-Sectra so zabudovanou sieťou proti hmyzu to sú 3 m2 na záveternej alebo 2 m2 na náveternej strane. Nič teda nebráni vybaveniu prakticky všetkých presklených plôch v dome vonkajšími roletami.

Montáž vonkajšej rolety Vivera

Roleta Vivera je k dispozícii v dvoch prevedeniach roletovej schránky: priznanom a zaomietacom. Možno ju umiestniť na rám okna buď z exteriéru, alebo z interiéru; zaomietacie prevedenie je možné namontovať aj na rám okna pod fasádu alebo zateplenie. Pokiaľ sa rozhodnete pre rolety už v priebehu projektovania rodinného domu, je možné zaomietacie prevedenie rolety Vivera namontovať do prekladu Porotherm.

Náš tip: Potrebujete roletu do prekladu Heluz? Písali sme o nich tu.

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
40 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
40 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.