Hľadať
Dom a záhrada

Hravý, minimalistický alebo romantický: štýl izby pomôžu určiť interiérové rolety

Ing. Kateřina Jelenová
2 min.
1148 prečítanie
Hravý, minimalistický alebo romantický: štýl izby pomôžu určiť interiérové rolety
Ako ľahko zmeniť ráz celej izby? Meniť stavebné dispozície je náročné a drahé, možnosti zariadenia nábytkom tiež nie sú nekonečné. Zmeny interiérového textilu a tieniacej techniky ale dokážu miestnosť vyladiť presne tak, ako potrebujete.

Látkové rolety: vyberte si svoj štýl

Štýl izby a samozrejme aj tienenie určuje jednak jeho využitie, jednak osobný vkus a nátura jeho hlavných obyvateľov. Minimalistická pracovňa, romantická single spálňa aj izba pre malé deti vyžadujú rôzne poňatia. Z bohatých vzorkovníkov látok si určite vyberie každý.

Príklady vzorov roliet pre rôzne štýly:

  • Minimalistická izba: Voľte farbu textilu aj roliet čo najviac neutrálne, ideálne sivú, bielu alebo svetlo béžovú. Minimalistické zariadenie počíta s maximálnym prísunom denného svetla.
  • Romantická izba: Pre nežný interiér môžete vybrať látky v pastelových odtieňoch, ale aj vzor kvetín alebo napríklad bodiek. Nenápadne a pritom milo pôsobia napríklad tiež sivo-biele abstraktné tvary.
  • Dobudovanie detskej izbičky: Malí obyvatelia detských izieb budú nadšení z látok, ktoré prebúdzajú ich fantáziu. Ufoni, draci a princezné - alebo napríklad len pestré prúžky, ktoré potešia v útlom veku a zároveň neurazia ani dospievajúcich.

Čím sa líšia jednotlivé modely interiérových roliet? Rozdielne sú podoby horných a spodných profilov, prípadne prítomnosť vodiacich líšt. Roleta Nemo má napríklad len bočné konzoly bez krycieho profilu a je možné ju nainštalovať na okenné krídlo bez vŕtania do rámu. Roleta Sunlite zasa ponúka doplnenie ozdobnej hornej lišty o LED osvetlenie.

Farby môžete vyberať podľa osobných preferencií, ale aj podľa ich vplyvu na zdravie, schopnosti nabíjať vás energiou alebo naopak upokojovať.

Rolety deň a noc

Chcete skombinovať výhody roliet a žalúzií? Vyberte si z látok deň-noc: získate možnosť plynulej regulácie svetla a zachováte si príležitosť prispôsobiť tienenie farebnému ladeniu izby.

Ing. Kateřina Jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
1148 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
1148 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.