Hľadať
Sezónne témy
27. septembra 2023

Deň matiek: netradičné nápady na oslavu

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
188 prečítanie
Deň matiek: netradičné nápady na oslavu
Tradičná oslava Dňa matiek je síce milá, ale po niekoľkých rokoch už môže byť ľahko ohraná. Skúste niektoré netradičné spôsoby, ako prežiť Deň matiek so svojimi deťmi, ale aj oslavy, ktoré môžete pripraviť vy pre svoju mamičku.

Kvietka, raňajky do postele, maľovaný obrázok od detí. Tradičná oslava Dňa matiek je síce milá, ale po niekoľkých rokoch už môže byť ľahko ohraná. Skúste niektoré netradičné spôsoby, ako prežiť Deň matiek so svojimi deťmi, ale aj oslavy, ktoré môžete pripraviť vy pre svoju mamičku.

Pre najmenších: kreatívna dielňa alebo deň v prírode

Deti nemusia vyrábať darčeky pre mamičku tajne. Kreatívna môže byť celá rodina v domácej výrobnej dielni. Môžete napríklad dohromady zdobiť hrnčeky, vyrobiť rodinný fotoalbum alebo pre mamičku zložiť a naspievať pesničku. Ideálny spôsob oslavy pre rodinu s deťmi je potom vyraziť na spoločný výlet do prírody.

Nechce sa vám baliť? Zostaňte doma alebo na záhrade, hrajte doskové či záhradné hry, ako je bedminton, kroket alebo petanque, prípadne si urobte záhradný piknik.

Domáca oslava pre celú rodinu

Zorganizujte oslavu na záhrade pod pergolou, kam môže doraziť niekoľko generácií celej rodiny. Svoj deň si tak užijú hneď dve, tri alebo aj viac mamičiek naraz. Inšpiráciu na usporiadanie záhradnej party nájdete v tomto našom článku. Moderná hliníková pergola vás navyše ochráni aj pred rozmarmi počasia: pokiaľ začne pršať alebo naopak silne páliť slniečko, nie je nič ľahšie ako zaklopiť lamely a oslavovať ďalej. 

Na oslavu Dňa matiek doma alebo na záhrade pripravte obľúbené jedlá, nápoje a dezerty vašej mamičky, zostavte playlist z jej obľúbených pesničiek a do váz naaranžujte kvety, ktoré má rada.

Vezmite mamičku na výlet

Na čas strávený s mamičkou budete v neskoršom veku s nostalgiou spomínať. Zájdite si na spoločný výlet, či už loďou, vlakom alebo autobusom. V cieli navštívte hrad, múzeum, kaviareň alebo dobrú reštauráciu, podľa toho, kam vaša mamička chodí najradšej. Prípadne si naplánujte návštevu kina, divadla či galérie.

Asi každú mamičku nadchne „prechádzka pamätí“. Určite máte obľúbené miesta z vášho detstva a jej mladosti, kde ste dlho neboli. Niekdajší letný byt, miesto vašich dovoleniek, bydlisko príbuzných alebo okolie vášho skoršieho bývania - vezmite tam mamičku autom, prípadne prechádzkou. Prinesie to mnoho námetov na rozhovory a vlnu zasunutých spomienok.

Ing. Aneta Paroulková

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
188 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
188 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.