Hľadať
Svet Isotra

Žalúzie, alebo rolety? Výhody oboch spájajú rolety deň a noc

Ing. Kateřina Jelenová
2 min.
828 prečítanie
Žalúzie, alebo rolety? Výhody oboch spájajú rolety deň a noc
Nemôžete sa rozhodnúť medzi roletami a žalúziami? Existuje hneď niekoľko riešení: skombinujte vnútorné a vonkajšie tienenie alebo zvoľte rolety deň a noc, ktoré spájajú to najlepšie z oboch.

Predokenné rolety a interiérové ​​žalúzie

Vyhovuje vám regulácia dopadajúceho svetla pomocou naklápania lamiel žalúzií. Zároveň ale chcete mať úplne zatemnené na spanie. Ideálnou kombináciou pre vás sú interiérové ​​žalúzie a predokenné rolety.

Horizontálne žalúzie, to je finančne dostupná klasika obľúbená vo väčšine domácností. Zvážiť ale môžete aj látkové vertikálne žalúzie, ktoré dokážu zatieniť aj atypické tvary okien.

Namiesto interiérových žalúzií vyskúšajte plisse. Prinesú vám rozptýlené svetlo cez deň a jednoduché nastavenie súkromia pomocou posúvania horného aj dolného profilu.

Vonkajšie žalúzie a látkové rolety

Môžete na to ísť aj opačne: naklápaním regulovať prichádzajúce svetlo pri vonkajších žalúziách a interiér ozdobiť látkovými roletami. Vďaka tomuto riešeniu bude veľmi štýlovo pôsobiť ako exteriér vášho domu, tak aj textílie v interiéri. Bohatý výber látok na rolety umožňuje ich prispôsobenie každému vkusu a štýlu.

Prečítajte si viac o histórii roliet!

Rolety deň a noc

Najjednoduchšie riešenie „všetko v jednom“ ponúkajú rolety deň a noc. Ide o „nekonečné“ rolety, na ktorých sa striedajú pruhy priesvitné a nepriehľadné (aj zatemňujúce) látky. Ich posúvaním je možné plynule regulovať prístup denného svetla - ako pre činnosti, ktoré vyžadujú dobré osvetlenie, tak aj pre odpočinok alebo spánok, kedy chceme zabrániť prístup nevítaným slnečným lúčom.

Poznáte päť dôvodov, prečo by ste si mali zaobstarať rolety deň a noc?

Ing. Kateřina Jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
12. júla 2024

Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie

Ing. Kateřina Jelenová
5 min.
828 prečítanie
Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie
Ako vyzerá moderná domácnosť roku 2024? Zabudnite na výrazné vzory, falošné kvety a otvorené police v kuchyni – o posledných trendoch v zariadení bytu sa dočítate v našom článku.
Urob si sám
10. júla 2024

DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
828 prečítanie
DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky
Ak sa bojíte zložitých DIY výrobkov, môžete si v kľude vydýchnuť. Náš ďalší tip na to, ako si vylepšiť domov, je opäť veľmi jednoduchý. Možno ešte viac, než si myslíte. A využitie? No uvidíte sami!