Hľadať
Sezónne témy
1. októbra 2023

Letné trendy 2023: čo vás ochladí

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
240 prečítanie
Letné trendy 2023: čo vás ochladí
Čo nosiť v lete, aby vám nebolo horúco, ale zároveň ste šli s módou? ❤️ A kam sa schovať, keď už oblečenie nepomôže?

Čo nosiť v lete, aby vám nebolo horúco, ale zároveň ste šli s módou? A kam sa schovať, keď už oblečenie nepomôže?

Priesvitné materiály

Najradšej by ste sa vyzliekli z kože, ale nejde to? Stavte na priesvitné materiály ako šifón, tyl a organza, prípadne dierované háčkované outfity. Aj keď budete oblečení, budete mať pocit, akoby ste na sebe nemali nič. Netrúfate si na priehľadnosť? Skúste aspoň asymetrické šaty.

Ty si moja, levanduľová

Farbou tohto leta je – vedľa červenoružového odtieňa Viva Magenta – jednoznačne svetlá, nežná a pritom elegantná levanduľová. Určite si kúpte aspoň jeden svetlo fialový kúsok. Okrem týchto farieb je v móde aj limetková, maslovo žltá, čierna, pastelovo ružová alebo „hasičská“ červená.

Štýl morskej panny

Do kín vtrhol hraný remake Malej morskej víly a napriek tomu (alebo práve preto), že obsadenie hlavnej hrdinky budí kontroverzie, stopa v módnom svete je jednoznačná: splývavé šaty, trblietky a látky v štýle rybárskych sietí kraľujú letným outfitom. Tento rok by ste skrátka mali vyzerať, ako by ste sa práve vynorili z mora.

Vracajú sa sedemdesiatky, osemdesiatky a boho štýl

Boli ste tento rok na párty v štýle 80's? Nečudujte sa, až podobné „kostýmy“ stretnete aj na ulici. Tento rok sa ako retro vracia nielen móda zo sedemdesiatok a osemdesiatok, ale aj boho šaty zo začiatku desiatych rokov tohto storočia. Možno bude stačiť zaloviť v skrini.

Džínsy a grunge

A pozor: vracia sa aj deväťdesiatkový otrhaný grunge alebo móda z prelomu storočia „Y2K“. Plus džínsy. Nemusíte sa báť ani celodžínsového outfitu, ale „plesniače“ z minulého režimu radšej nechajte v skrini s oblečením na chalupu.

Zostaňte v tieni

Aj keď si vyberiete medzi tohtoročnými trendmi to najpríjemnejšie a najpohodlnejšie, rovnako nič nenahradí voľné domáce šaty, plavky alebo tričko s šortkami a pohodu doma alebo na záhrade. Vo vnútri bytu vám pomôže s ochladením klimatizácia, vetrák alebo zatiahnuté vonkajšie žalúzie, ktoré pomáhajú odrážať horúco. Na záhrade vám poskytne tieň slnečník, markíza alebo zaklápacie stropné lamely v hliníkovej pergole.

Ing. Aneta Paroulková

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
240 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
240 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.