Hľadať
Sezónne témy
12. mája 2023

Oslávte tento rok s nami Deň rodiny

Ing. kateřina jelenová
3 min.
229 prečítanie
Oslávte tento rok s nami Deň rodiny
Deň rodiny tento rok nasleduje hneď po Dni matiek. Dáva to zmysel: mamička je síce zásadná, ale aj ostatní členovia rodiny zaslúžia lásku, starostlivosť a pozornosť.

Čo je Medzinárodný deň rodiny?

Medzinárodný deň rodiny založila Organizácia Spojených národov (OSN) v roku 1994. Na budúci rok si tak pripomenieme už tridsiate výročie. V Českej republike si ho pripomíname ako významný deň od roku 2006. Každý rok má nejakú špecifickú tému a pre tento rok sa zameriava na demografické zmeny a trendy, predovšetkým celkové starnutie populácie a medzigeneračnú solidaritu.

Deň rodiny je oslavou a uznaním rodiny ako základnej jednotky spoločnosti. V tento deň by sme sa mali sústrediť na dôležitosť a hodnotu rodiny a venovať čas a pozornosť svojim blízkym. A ako si ho najlepšie pripomínať?

Rodinnou oslavou

Pondelok nie je najvhodnejším dňom na oslavy, ale môžeme si pripomienku Dňa rodiny spojiť s nedeľným Dňom matiek. Keď oslavujú mamičky, môžu oslavovať všetci!

Spoločnou aktivitou

Vo všedný deň si asi málokto z nás zájde na rodinný výlet, môžeme ale zvládnuť aspoň prechádzku po práci alebo večer venovaný rodine. Skúste si naplánovať špeciálnu večeru, filmový večer alebo napríklad turnaj v doskových hrách. Zábavná bude aj spoločná príprava večere.

Telefónnym maratónom

Sú členovia vašej rodiny rozosiatí po celom svete? Využite Dňa rodiny na to, aby ste všetkým v tento deň aspoň zavolali alebo uskutočnili videohovor. Ako dlho ste sa už nevideli?

Domov je základ rodiny

Dom alebo byt, kde bývate, by mal byť bezpečným útočiskom pre celú rodinu. Všetkým by v ňom malo byť príjemne a mali by ste sa v ňom radi stretávať. A existuje mnoho spôsobov, ako interiér zútulniť.

Útulnú atmosféru vytvorí plisse žalúzie. Súkromný kútik pre každého člena, keď sa stretávate s nedostatkom miestností, zase môžete vyčarovať pomocou japonských stien.

A ako stvorená na rodinné stretnutia je pergola na záhrade alebo terase.

Ing. kateřina jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
229 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
229 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.