Hľadať
Svet Isotra
25. júna 2022

Ako vyrábame naše vonkajšie žalúzie?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.
4 min.
635 prečítanie
Ako vyrábame naše vonkajšie žalúzie?
V spoločnosti ISOTRA sa už 26 rokov snažíme prinášať čo najlepšiu tieniacu techniku. Aby sme vám boli schopní čo najvyššiu kvalitu ponúknuť, vyrábame si prevažnú väčšinu komponentov výhradne sami pomocou strojov, na ktoré sme právom pyšní. Jedine tak zaručíme, že všetko prebieha podľa našich predstáv. Aká je technologická vyspelosť toho, čo ponúkame?

Vlastné tvary a strihy lamiel

Lamely sú hliníkové pásky žalúzií, ktoré môžete naklápať, a vďaka tomu regulovať množstvo svetla dopadajúceho do interiéru. Lamely našich vonkajších žalúzií ponúkame v 4 tvaroch podľa písmen C, S, Z a najnovšie aj T. Unikátny tvar lamely perfektne zabraňuje preniknutiu slnečných lúčov do interiéru. U niektorých modelov je lamela na konci ohybu opatrená lamelovou gumou, aby o seba pri silnejšom vetre necinkali.

Ako ale docielime, že lamelu vyrobíme do požadovaného tvaru a dĺžky? S tvarovaním a strihaním lamiel nám pomáha valcovacia trať TPL vyvinutá v našej spoločnosti. Do nej je umiestnený strižný vozík, vďaka ktorému vieme vyrobiť všetky typy prestrihov a akúkoľvek dĺžku.

Všetky komponenty na vonkajšie žalúzie si vyrábame už od roku 1995.

Pracujeme v moderne vybavenej nástrojárni

Strižné a ohybové nástroje, mierky, rámy pre formy, valcovacie trate ... V našej nástrojárni dokážeme vyrobiť naozaj čokoľvek - trieskovo opracujeme ploché diely až do rozmeru 1000 x 2000 mm.

Dva svetové patenty

Na technické riešenie našich vonkajších žalúzií máme dokonca dva svetové patenty.

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.

Najnovšie

Dom a záhrada
12. júla 2024

Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie

Ing. Kateřina Jelenová
5 min.
635 prečítanie
Čo je in v bývaní? Multifunkčný nábytok, ekologické krby alebo vonkajšie žalúzie
Ako vyzerá moderná domácnosť roku 2024? Zabudnite na výrazné vzory, falošné kvety a otvorené police v kuchyni – o posledných trendoch v zariadení bytu sa dočítate v našom článku.
Urob si sám
10. júla 2024

DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
635 prečítanie
DIY plechovky (nielen) na ceruzky a pastelky
Ak sa bojíte zložitých DIY výrobkov, môžete si v kľude vydýchnuť. Náš ďalší tip na to, ako si vylepšiť domov, je opäť veľmi jednoduchý. Možno ešte viac, než si myslíte. A využitie? No uvidíte sami!