Nesmie chýbať dobré jedlo a bohatá výslužka
Na Veľkú noc máme príležitosť využiť prvé plody jarnej prírody, predovšetkým byliniek, ranej zeleniny a vajec z rozrastajúcej sa jarnej znášky. Tie nájdu svoje uplatnenie v plnke, jarných šalátoch a polievkach, ale aj pri pečení sladkých dobrôt.
Akého baránka tento rok upečiete?
Nemusíte každoročne opakovať trenú klasiku! Inšpirujte sa napríklad týmito príchuťami a nájdite si recept vo svojej obľúbenej kuchárke alebo na osvedčenom internetovom kuchárskom portáli.
- banánový
- mrkvový
- kokosový
- tvarohový
- z vaječného likéru
- orechový
- šľahačkový
Napiecť môžete aj výslužku pre koledníkov: určite nepohrdnú perníčky, domácimi sušienkami alebo cukrovinkami s veľkonočnými motívmi, prípadne malými, jednoporcovými mazancami a baránkami. Chýbať samozrejme nesmú vajíčka ako symbol plodnosti a prebúdzajúcej sa prírody. Inšpirujte sa našimi tipmi na farbenie a zdobenie vajíčok!
Utečte aprílovému počasiu pod pergolu
Aprílové počasie je stále ešte nestále a slniečko môže striedať dážď. S bioklimatickou pergolou si s rozmarmi počasia nemusíte robiť starosti: lamely ľahko zaklopíte a ochránite sa ako proti dažďu, tak aj nepríjemnému oslneniu. Aby v pergole neprefukoval vietor, to zasa pomôžu zaistiť prídavné screenové rolety alebo zasklenie.
Potom už nebude nič brániť úspešnej záhradnej párty alebo veľkonočnej oslave. Pripomeňte si veľkonočné zvyky a pranostiky tu. A pokiaľ vám pripadá hliníková konštrukcia málo veľkonočná, vyzdobte ju veľkonočnými symbolmi alebo kvetinami.