Hľadať
Dom a záhrada

Varianty prevedenia vonkajších žalúzií

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.
2 min.
1389 prečítanie
Varianty prevedenia vonkajších žalúzií
Máte na vonkajšie žalúzie špecifické nároky? Okrem základného prevedenia vyrábame vonkajšie žalúzie v troch variantoch, ktoré využijete v osobitných podmienkach: u príliš úzkych okien, vo veternom prostredí alebo vtedy, keď chcete napájať ovládanie plne prostredníctvom solárnych jednotiek.

Dvojkanálová žalúzia

Potrebujete ovládanie motorom už od 40 cm šírky vonkajšej žalúzie? V štandardnom vyhotovení nemožno do žalúzie rozmerov 400-600 mm motor umiestniť - dôvodom je príliš krátky kanál. Dvojkanálová žalúzia prepája dva kanály nad sebou pomocou odľahčených prevodoviek - v spodnom kanále sú umiestnené ložiská a v hornom potom samotný motor. Pokiaľ je v preklade miesto, je možné kanál s motorom umiestniť nielen nad kanál s ložiskami, ale aj za neho - počet lamiel potom zodpovedá štandardu.

Žalúzie Windstabil

Ak bývate na veternom mieste, môžete pomocou technológie Windstabil zabezpečiť žalúzie tak, aby dosiahli vyššej odolnosti proti vetru. Tejto stability je dosiahnuté vďaka použitiu prídavných laniek. Prevedenie Windstabil je k dispozícii výhradne u modelov Cetta 80 alebo Zetta 90.

Náš tip: S obstaraním vonkajších žalúzií nemusíte čakať na jar - svoje využitie majú aj v zime, okrem iného vám pomôžu znížiť náklady na vykurovanie!

Solárna žalúzia

Vonkajšia žalúzia so solárnym napájaním vám umožní ušetriť elektrickú energiu - vďaka solárnej jednotke má nulovú spotrebu elektriny. Žalúzia v tomto prevedení je bezdrôtová, plne automatizovaná a funguje na princípe fotovoltaického javu. Maximálna plocha solárno ovládané žalúzie je 8 m2 a možno ju použiť len pre kanál 56 × 58 mm.

Platí, že jedna solárna jednotka napája vždy jednu vonkajšiu žalúziu.

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
1389 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
1389 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.