Hľadať
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
41 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.

Látkové rolety majú navyše tú výhodu, že môžete vyberať z mnohých spôsobov prevedenia. Ich vzhľad môže byť ako klasický a tradičný, tak veľmi moderný. Dekor látok sa teší aj širokej ponuke. Látkovú roletu tak môžete dokonale zladiť s vašim interiérom.

Látka tiež môže byť plne zatemňujúca, alebo len čiastočne priepustná. Od toho sa potom odvíja množstvo svetla, ktoré prejde do interiéru. Čiastočne priepustný variant môže byť vhodný napríklad do detskej izby alebo do pracovne. Naopak plne zatemňujúci variant odporúčame pre spálne a obývacie izby, kde je potrebná dostatočná dávka súkromia.

Látkové rolety ďalej ponúkajú niekoľko možností prevedenia a upevnenia. Môžete si vybrať taký spôsob inštalácie, aký vám bude vyhovovať.

Pokiaľ by sme to mali zhrnúť, látkové rolety sú veľmi obľúbené najmä vďaka týmto prednostiam:

    •    variabilita prevedenia a niekoľko možností inštalácie
    •    hliníkové alebo plastové vodiace lišty zabraňujú prieniku svetla po stranách
    •    možnosť retiazkového alebo motorického ovládania
    •    plne zatemňujúca alebo čiastočne priepustná látka

Larra - najnovšia roleta v našej ponuke

Najnovším prírastkom do našej rodiny tieniacej techniky je látková roleta Larra, na ktorú sme obzvlášť pyšní. Roletu navrhol popredný český dizajnér a umelec Miroslavo, ktorý je tiež držiteľom niekoľkých ocenení za design. Miroslavo svoje kúsky vystavuje po celom svete. Pokiaľ sa rozhodnete roletu Larra zaobstarať, vedľa praktickej rolety bez preháňania získate aj umelecké dielo.

A čím vás pôvabná Larra očarí?

Roleta Larra vás upúta najmä svojimi zaoblenými a vlnitými tvarmi, ktoré sú inšpirované mimoriadne výnimočnou kombináciou prírody a modernej architektúry. Čo sa týka variability prevedenia, môžete si vybrať z 5 tvarov spodnej lišty a z 5 možností prevedenia horného profilu. Uchytenie rolety je v troch prevedeniach: uchytenie pomocou držiakov, pomocou držiakov s montážnym profilom alebo s krycím boxom. Roletu potom môžete ovládať buď ručne, alebo motoricky.

Zrátané podčiarknuté, látková roleta Larra je výbornou voľbou, keď hľadáte užitočné funkcie a zároveň chcete v interiéri vytvoriť pocit bezpečia a pohody, to všetko umocnené krásnym dizajnom.

Ing. Kateřina Jelenová

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
41 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Svet Isotra
12. apríla 2024

Pôvod termínov roliet, žalúzií a pergol: Cesta slov k ich významu

Ing. Aneta Paroulková
4 min.
41 prečítanie
Pôvod termínov roliet, žalúzií a pergol: Cesta slov k ich významu
21. februára sme si pripomenuli Medzinárodný deň materinského jazyka. ❤️ Viete, odkiaľ pochádzajú niektoré termíny, ktoré v oblasti tienenia bežne používame?