Hľadať
Dom a záhrada
1. novembra 2022

Tienenie a dekorácia v jednom: japonské steny

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.
3 min.
525 prečítanie
Tienenie a dekorácia v jednom: japonské steny
Dve, alebo aj tri muchy jednou ranou: vybavenie, ktoré zatieni váš domov pred prebytkom slnečných lúčov, dodá mu osobitý štýl a možno ešte aj prehradí miestnosť na dve rôzne oblasti. To všetko ponúkajú posuvné látkové panely, ktorým hovoríme japonské žalúzie alebo japonské rolety.

Jednoduché zatienenie veľkých okien

Zatieniť veľké okná dá fušku: s horizontálnymi žalúziami si budete pripadať ako vo väzení, na rolety alebo plisse pri strope ťažko dosiahnete. Dobrou voľbou sú vertikálne žalúzie, ale ak sa chcete vizuálne rozohnať, japonské steny sú jasná voľba. Je pritom jedno, či máte okná až do stropu: japonské steny sa dajú ukotviť do stropu, ale v prípade bežne veľkých okien samozrejme aj do steny.

Esteticky zakryte police, kuchyňu alebo spací kút

Posuvné panely japonských roliet v kombinácii s ľubovoľným policovým úložným systémom nahradia vstavanú skriňu. Originálne zakryť ale nimi ide aj kuchynský kút alebo roh izby s posteľou. Výhodou japonských stien je veľké množstvo farieb a dekorov na výber. Látky na paneloch si môžete prispôsobiť nielen farebne, ale vybrať aj rôzne materiály a vzory – napríklad kvety, bodky alebo veselé postavičky do detskej izby. Dohodnúť sa dá aj potlač vlastným vzorom.

Nechce sa vám zhŕňať panely manuálne? K dispozícii je aj elektrický pohon na diaľkové ovládanie.

Oddelenie pracovného miesta aj relaxačného kútika

Rozdelenie miestností? Vďaka kotveniu do stropu ponúkajú japonské steny jednoduchú a efektnú možnosť urobiť z jednej izby dve – aspoň vizuálne. Potrebujete pokojný kútik na prácu, na šitie alebo na odpočinok? Pokiaľ netrváte na zvukovej izolácii, japonské žalúzie váš problém vyriešia.

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D.

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
525 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
525 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.