Hľadať
Svet Isotra
12. septembra 2023

Rohová vonkajšia žalúzia – revolučné riešenie pre rohové portály

Ing. Aneta Paroulková
3 min.
314 prečítanie
Rohová vonkajšia žalúzia – revolučné riešenie pre rohové portály
Máte okná v rohu budovy, či už ide o vonkajší alebo vnútorný roh? Teraz ich môžete pohodlne zatieniť bez toho, aby v zlome zostávala vodiaca lišta a rušila výhľad po vytiahnutí žalúzie. Jediná podmienka je pravý uhol, teda deväťdesiatstupňový roh.

Rohová okná majú zelenú

Už nie je potrebné sa nechať obmedzovať oknami do rohu, pokiaľ ide o vonkajšie žalúzie. Doteraz bol problém rohové okná zatieniť bez toho, aby vo výhľade prekážala vodiaca lišta. Naša nová revolučná rohová vonkajšia žalúzia v spriahnutom prevedení spája lamely pomocou nerezovej guľôčkovej retiazky v plastovom vodidle. Kovový uhlový diel zasunutý v plastovom rohu potom rieši spojenie profilov spodných líšt. Obe žalúzie poháňa spoločne jediný motor.

Žalúzie riešia zatienenie okien pre vonkajší aj vnútorný roh. Nemusíte sa báť ani nadmernej výšky nábalu – vzhľad budovy nebude rušiť príliš veľký box a vo výhľade do krajiny už nebude prekážať ani stredová vodiaca lišta, ani žiadny iný prvok žalúzie. Vybrať si môžete z dvoch typov lamiel.

Riešenie pre rôzne druhy atypických okien

Nemáte okná do rohu, ale zato sú napríklad guľaté alebo trojuholníkové? Aj také je možné zatieniť. Plisse, vertikálne žalúzie a do niektorých tvarov aj horizontálne žalúzie sú vhodným riešením. Pre inšpiráciu na zatienenie netradičných okien si prečítajte náš článok alebo preskúmajte možnosti vertikálnych žalúzií tu.

Ing. Aneta Paroulková

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
314 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
314 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.