Hľadať
Dom a záhrada

Inteligentné tienenie: zapojte aj žalúzie do svojej chytré domácnosti

Ing. Kateřina Jelenová
3 min.
1571 prečítanie
Inteligentné tienenie: zapojte aj žalúzie do svojej chytré domácnosti
Zatiahnuť žalúzie na diaľku cez mobil, keď hlásia búrky? Alebo sa rovno spoľahnúť na čidlá dažďa či vetra a nechať ich sklopiť automaticky, keď senzory zaznamenajú zhoršenie počasia? Vitajte v 21. storočí: s pomocou systému TaHoma môžete ovládať tienenie vo všetkých miestnostiach zároveň, nastavovať konkrétne časy naklápania lamiel pre každý deň alebo zladiť sklápanie žalúzií s ovládaním osvetlenia či kúrenia.

Čo môže ovládať chytrá domácnosť

Do chytrej domácnosti môžete zapojiť najrôznejšie zariadenia. Z tieniacich produktov sú to všetky, ktoré majú možnosť ovládania motorom: od interiérových a vonkajších roliet a žalúzií cez screenové rolety po markízy, verandy a strechy pergol. Stačí si z ponuky ovládania motorom vybrať motor Somfy a následne ho pripojiť na ovládač systému inteligentnej domácnosti TaHoma switch.

Chytré rolety, chytré žalúzie alebo chytrá pergola

Každú žalúziu, roletu alebo skupinu naklápacích lamiel v streche pergoly možno ovládať samostatne alebo v skupine s ostatnými, napr. všetky žalúzie v dome. Máte navyše kedykoľvek prehľad, v akom stave zariadenie je - či je roleta vytiahnutá, žalúzie otvorené alebo či ste nezabudli sklopiť markízu (a hneď to napraviť, aj keď fyzicky nie ste v dome). Chytrá domácnosť spája ovládanie tienenia, svetiel, brán, kúrenia a ďalších prvkov, ktoré majú pripojenie na elektrinu a internet.

Prostredníctvom manuálnych scenárov si môžete prednastaviť skupinu činností, ktoré potom vykonáte jediným potvrdením (napr. vytiahnuť žalúzie v celom dome). Vďaka naplánovaným scenárom sa dá ich ovládanie nastaviť automatizovane, tj. napríklad vytiahnutie žalúzií každý deň v 7 hodín ráno.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Scenáre aj kalendáre

Ovládač chytrej domácnosti TaHoma switch má dve tlačidlá pre dva najpoužívanejšie scenáre, ktoré doma striedate. Môže to byť odchod z domu a príchod domov, vstávanie versus uloženie sa na spánok alebo napríklad režim normálneho večera v dome v protiklade ku grilovaniu s priateľmi na terase. TaHoma switch spája ovládanie tienenia, svetiel, kúrenia, ale napríklad aj vjazdovej brány alebo garážových brán, elektrických zásuviek, terasovej markízy či pergoly. Scenáre ale nie sú závislé čisto na jednom stlačení tlačidla ovládača. 

Pohodlne je ovládate pomocou aplikácie v mobilnom telefóne alebo hlasového asistenta, dokonca však môžu fungovať aj samy od seba - buď v reakcii na stav snímača (vetra, slnečného svetla atď.) v presne daný čas alebo deň v kalendári. Určite vás neprekvapí, že na každý deň v týždni je možné naprogramovať iný scenár.

Možnosti ovládania chytrej domácnosti TaHoma somfy:

  • pomocou ovládača TaHoma switch
  • prostredníctvom aplikácie v mobilnom telefóne
  • vďaka hlasovému ovládaniu
  • nastavením automatizovaných scenárov s podmienkami

Najnovšie

Dom a záhrada
16. apríla 2024

Aká je najlepšia farba žalúzií?

Ing. Jakub Vaněk, Ph.D
4 min.
1571 prečítanie
Aká je najlepšia farba žalúzií?
Využite žalúzie na farebné doladenie domácnosti! Vnútorné žalúzie neslúžia iba na tienenie, ale môžeme ich vziať do úvahy aj ako dizajnový prvok.
Sezónne témy
15. apríla 2024

Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky

Ing. Kateřina Jelenová
4 min.
1571 prečítanie
Látková roleta Larra - najnovší prírastok do našej tieniacej techniky
Interiérové látkové rolety sú veľmi šikovným pomocníkom, ktorý rieši problém so svetlom a zároveň sú pekné a vkusné. Cez deň uchránia izbu, spálňu či kanceláriu pred slnkom, v noci zasa pred svetlom pouličných lámp.